Köp Biljetter »
The Phantom of the Opera

ANDREW LLOYD WEBBER’S originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway spelas nu på Cirkus i Stockholm med svensk översättning och ensemble. Föreställningen hade succépremiär på Cirkus den 14 september 2016. Det var då 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

Tumnagel

Om musikalen:

PETER JÖBACK spelar titelrollen som the Phantom, en roll som han hyllats för både i Londons West End och på Broadway i New York. Han är en av de mycket få som gjort rollen på båda sidor om Atlanten: “Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på Broadway och West End få ta denna klassiker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

MUSIKALEN UTSPELAR SIG i den vackra och majestätiska L’Opéra Garnier i Paris. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.

THE PHANTOM OF THE OPERA spelades på Oscarsteatern mellan 1989-1995 och blev då en av vårt lands största musikalsuccéer. Äntligen återvänder den till Sverige och spelas på Cirkus i Stockholm endast under en begränsad tid.

Musik:

ANDREW LLOYD WEBBER

Text:

CHARLES HART & RICHARD STILGOE

Libretto:

RICHARD STILGOE & ANDREW LLOYD WEBBER

Svensk text:

LARS SJÖBERG

Regi:

HAROLD PRINCE