Köp Biljetter »
The Phantom of the Opera

ANDREW LLOYD WEBBER’S originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway kommer nu till Sverige med svensk översättning och ensemble. Premiär på Cirkus den 14 september 2016. Det är då 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

Tumnagel

Om musikalen:

PETER JÖBACK spelar titelrollen som the Phantom, en roll som han hyllats för både i Londons West End och på Broadway i New York. Han är en av de mycket få som gjort rollen på båda sidor om Atlanten: “Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på Broadway och West End få ta denna klassiker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

MUSIKALEN UTSPELAR SIG i den vackra och majestätiska L’Opéra Garnier i Paris. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.

THE PHANTOM OF THE OPERA spelades på Oscarsteatern mellan 1989-1995 och blev då en av vårt lands största musikalsuccéer. Äntligen återvänder den till Sverige och spelas på Cirkus i Stockholm endast under en begränsad tid.

Musik:

ANDREW LLOYD WEBBER

Text:

CHARLES HART & RICHARD STILGOE

Libretto:

RICHARD STILGOE & ANDREW LLOYD WEBBER

Svensk text:

LARS SJÖBERG

Regi:

HAROLD PRINCE