Köp Biljetter »

Emmi ChristenssonChristine Daaé

Rollen som Christine i the Phantom of the Opera har traditionellt spelats av brunetter, så Emmi Christensson väckte en del uppmärksamhet när hon i september 2014 äntrade scenen som världens första blonda Christine på anrika Her Majesty’s Theatre i Londons West End.

Det var Peter Jöback som gjorde producent Sir Cameron Mackintosh uppmärksam på Emmi då hon spelade Cosette i i Les Misérables på Malmö Opera vilket öppnade dörren till Her Majesty’s Theatre där Emmi tog sin drömroll som Christine. Emmi blev det internationella teamets och Peters förstahandsval för att göra rollen när musikalen nu kommer till Cirkus i Stockholm.

Emmi Christensson är född och uppvuxen i Vessigebro utanför Falkenberg där hon tidigt tog sånglektioner. Hon började sin utbildning på Bjärnum Musikteaterskola och fortsatte sedan på Balettakademien i Göteborg. Vi har tidigare sett Emmi i huvudroller som Cosette i Les Misérables, inte bara på Malmö Opera utan också på Norska Kilden teater og konserthus, som Maria i West Side Story på Nöjesteatern i Malmö, Liesel i Sound of Music på Göta Lejon. Hon har också bland annat spelat, Wendy i Peter Pan på Rival, Louisa i Fantasticks på Malmö Opera, Gianetta i Kärleksdrycken med skånska operan, samt medverkat i musikalen Mamma Mia på Folketeatret i Oslo.

2015 medverkade Emmi som gäst i Peter Jöbacks skandinaviska arenaturné I Love Musicals, där hon fick ta emot publikens jubel. Där möttes de för första gången som The Phantom och Christine på scen och nu tar de rollerna in på Cirkus med världens största musikalsuccé.