Köp Biljetter »

Anton ZetterholmRaoul, Greve de Chagny

Antons internationella karriär startade 2008 då han blev framröstad av Phil Collins och den tyska publiken som vinnare i en tv-sänd castingshow, detta för att spela huvudrollen i Disneys musikalversion av Tarzan i Hamburg. Med Europa som arbetsplats har Anton spelat huvudroller i musikaler som bland annat Wicked, Roman Polanskis Dance of the Vampires, Elisabeth, arenaturnén Best of Musical och som Lancelot i världspremiären av Arthus.

2013 gjorde Anton West-End debut i Les Miserables. En debut som blev hyllad med en andra plats i framröstningen av “bästa manliga huvudroll i West End och på Broadway” (tidningen Musicals). Även Broadway.com nominerade Anton som “Best Actor in a Musical”.
I tysk tv är Anton ett välkänt ansikte bland annat som jurymedlem i Got To Dance och i Österikes svar på Melodifestivalen. På vita duken har man kunnat se Anton spela den unga Tarzan i Tarzan i 3D.

Som uppvuxen i småländska Växjö och utbildad vid Balettakademien i Göteborg jobbade Anton parallellt med att ge röst i SVT:s barnprogram och medverkade i Uffe Larssons sommarrevyer. Anton kommer nu hem till Sverige för att spela Raoul, Greve de Chagny.